KETOSE, MEER ENERGIE

Wanneer je je maaltijden vervangt door de juiste eiwitproducten, dan heeft je lichaam nog maar heel weinig koolhydraten om te verbranden. Door het uitschakelen van bijna alle koolhydraten uit je voeding komt het lichaam in een toestand die KETOSE genoemd wordt. KETOSE is een 100% biochemisch proces in je lichaam.

Het lichaam zal altijd eerst de meest gemakkelijke weg kiezen om energie te verkrijgen. Koolhydraten zijn de gemakkelijkste weg. Het lichaam gaat dus altijd eerst de koolhydraten die in je voeding zitten verbranden. Als die op zijn, schakelt het lichaam automatisch over op de verbranding van het eigen lichaamsbeweging en dat is het ketoseproces.

Tegenwoordig kennen we geen periodes van schaarste meer. Als je trek hebt kun je op elke hoek van de straat iets te eten kopen. Met als gevolg dat je lichaam niet meer zijn eigen reserves hoeft aan te spreken. Eet je teveel koolhydraten, dan gaat je lichaam dit als vet opslaan in je cellen, als reserve voor tijden van schaarste.

Wil je op een eenvoudige wijze je vet kwijtraken en dus afslanken, dan kun je dit het beste doen met een eiwitdieet.

Met speciale eiwitproducten zorg je ervoor dat je lichaam vrijwel geen koolhydraten binnenkrijgt. Daardoor moet je lichaam, om energie te krijgen, wel overschakelen op de verbranding van je eigen lichaamsbeweging. Dit proces begint al twee tot drie dagen na de start van het eiwitdieet, waardoor afslanken snel op gang komt.

MEER ENERGIE

Je hebt energie nodig om alle lichaamskrachten, zoals het kloppen van je hart, ademhalen en bewegen op gang te houden. Het ketoseproces speelt hierbij een positieve rol. De zogeheten " ketonen" die vrijkomen tijdens het eiwitdieet geven je meer energie. Je voelt je tijdens het eiwitdieet fitter en energieker!

 

 

 

 

 
Seven Dees Slank © 2017 - Alle rechten voorbehouden